Rosół po staropolsku

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 15

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do garnka z wodą wkładamy umytego kurczaka i zalewamy wodą. Zagotowujemy wywar.
  2. Cebulkę obsmażamy. Dodajemy z pozostałymi warzywami do wywaru.
  3. Gotujemy makaron.
  4. Do rosołu dodajemy kostki rosołowe. Gdy kostki się rozpuszcza dodajemy sól i pieprz.
  5. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawe WINIARY. Zagotowujemy rosół.
  6. Szykujemy talerz i nakładamy do niego ugotowany makaron. Nalewamy rosół do przyszykowanego talerza.
  7. Propozycja podania.

Opis przepisu:

Rosół po staropolsku świetnie sprawdzi się na niedzielny obiad w gronie najbliższych. Zobacz, jak wykorzystać Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARYPrzyprawę Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY do stworzenia domowego rosołu. Danie podawaj z makaronem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?