Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 55 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Ciasto na naleśniki

Farsz

Przygotowanie:

  1. Składniki na ciasto zmiksuj i odstaw na 30 min.
  2. Boczek pokrój w drobną kostkę.
  3. Por umyj i pokrój jasne części w plasterki.
  4. Pieczarki opłucz, osusz i pokrój w plasterki.
  5. Cebulę pokrój w kosteczkę.
  6. Boczek podsmaż na patelni.
  7. Dodaj por i duś pod przykryciem przez 15 min.
  8. Cebulę zeszklij na patelni.
  9. Do cebuli dodaj pieczarki i smaż przez 15 min.
  10. Ser zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.
  11. Ser rozpuść w kąpieli wodnej (część sera zostaw do posypania naleśników). Dodaj zmiażdżony czosnek i śmietanę. Mieszaj, aż masa się rozpuści.
  12. Dodaj pieczarki z cebulą i por z boczkiem.
  13. Dodaj keczup i dopraw do smaku.
  14. Usmaż naleśniki na niewielkiej ilości oleju. Na naleśniki nakładaj nadzienie i zawijaj w rulony.
  15. Ułóż naleśniki w nasmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Posyp serem i zapiekaj przez ok 30 min. Można podawać z zimnym sosem czosnkowym.

Opis przepisu:

Naleśniki na słono, które urzekną każdego fana tych placków. Wymagają trochę pracy, ale efekt zdumiewa! Farsz wykonany z pora, boczku i sera idealnie współgra z delikatnym naleśnikiem. Podawać na ciepło, a domownicy będą zachwyceni! Danie świetne zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?