Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 20

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinię ścieramy na tarce na dużych oczkach. Odciskamy dobrze sok.
  2. Ser żółty ścieramy na tarce. Cebulę i pieczarki drobno kroimy.
  3. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podduszamy pieczarki z cebulą.
  4. W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki: startą cukinię, bułkę tartą, ser żółty, olej, cebulę z pieczarkami, przyprawy, natkę pietruszki, czosnek, oraz surowe żółtka (OPRÓCZ BIAŁEK!).
  5. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno i dopiero mieszamy z resztą składników.
  6. Pieczemy z długiej, wąskiej formie około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.

Opis przepisu:

Wegetariański pasztet z cukinii i pieczarek spodoba się nawet mięsożercom! Taki warzywny pasztet jest delikatny i lekko wilgotny, więc nadaje się zarówno na danie główne na obiad, jak i na kanapki. Delikatnie ziołowy posmak pasztetu, dzięki Przyprawie ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY może cię zaskoczyć. Jako obiad, najlepiej smakuje z pajdą świeżego chleba i polany ulubionym sosem WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?