1

2

Przepisy

Kawałki kurczaka w paprykowej panierce

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 3 porcje

Kąski z mięsa drobiowego w panierce z jajka oraz papryki z bułką tartą

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet opłukać, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Oprószyć sola i pieprzem do smaku
  2. Jajko roztrzepać
  3. Do bułki tartej dodać mielona paprykę i wymieszać
  4. Kawałki mięsa maczać w jajku
  5. następnie w bułce tartej
  6. Smażyć na mocno rozgrzanym pół głębokim tłuszczu na złoty kolor
  7. Odsączyć na ręczniku papierowym i przełożyć do miseczki

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: