Kawałki kurczaka w paprykowej panierce

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 3

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet opłukać, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Oprószyć sola i pieprzem do smaku.
  2. Jajko roztrzepać
  3. Do bułki tartej dodać mieloną paprykę i wymieszać.
  4. Kawałki mięsa maczać w jajku.
  5. Następnie w bułce tartej.
  6. Smażyć na mocno rozgrzanym pół głębokim tłuszczu na złoty kolor.
  7. Odsączyć na ręczniku papierowym i przełożyć do miseczki.

Opis przepisu:

Kawałki kurczaka w paprykowej panierce to genialna przekąska, którą z chęcią zjemy do filmu lub meczu. Samodzielnie przygotowane będą smakować lepiej niż ich odpowiedniki z fast foodów. Paprykowa panierka na długo zostanie w Waszej pamięci. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?