Fasolowy kociołek

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pokrój w drobną kostkę cebulę oraz czosnek. Kiełbasę pokrój w plasterki. Sparz pomidory, obierz ze skóry i pokrój w cząstki.
  2. Na rozgrzanej patelnie podsmaż kiełbasę. Kiedy wytopi się z niej tłuszcz dodaj czosnek i cebulę.
  3. Kiedy cebula się zeszkli dodaj pokrojone pomidory. Smaż całość na małym ogniu, aż pomidory zaczną się rozpadać.
  4. Dodaj odsączoną z zalewy cieciorkę oraz białą fasolę. Skrusz również kostkę mięsną Winiary.
  5. Smaż wszystko na małym ogniu jeszcze przez 10-15 minut. Gotową potrawkę podaj na przykład z sosem czosnkowym.

Opis przepisu:

Szybkie i proste danie, które jest bardzo sycące i smaczne. Oparte na fasoli i kiełbasie, zapewnia wiele wrażeń smakowych oraz fantastyczny aromat. Kostka mięsna WINIARY podkreśli wyrazistość całego dania. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?