Klasyczna galaretka truskawkowa z bitą śmietaną i owocami

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie

  • Porcje 4

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zagotuj 500 ml wody. Wsyp zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotuj.
  2. Wystudzoną galaretkę wlej do pucharków i pozostaw w lodówce do stężenia. Galaretkę można udekorować świeżymi owocami.
  3. Śmietankę kremówkę ubij z cukrem pudrem na bitą śmietanę.
  4. Galaretkę podawaj ze świeżymi owocami i śmietaną.

Opis przepisu:

Galaretka truskawkowa ze świeżymi owocami i bitą śmietaną to doskonały pomysł na lekki deser. Dosładzamy do smaku cukrem lub ksylitolem (cukrem brzozowym). Można też zalać tężejącą galaretką całe owoce, ułożone w foremkach czy pucharkach i udekorować kompozycję listkiem mięty.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?