Kokosowe ciasteczka z mąki ryżowej

Oceń ten przepis!

4/5 4 29 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 30

4/5 4 29 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mąkę ryżową wymieszać z wiórkami kokosowymi, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem.
  2. Masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z mąką, wyrobić ciasto.
  3. Z ciasta formować małe kuleczki, do każdej włożyć kawałek migdała i ułożyć na blaszce.
  4. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor.

Opis przepisu:

Ciasteczka kokosowe z mąki ryżowej to fantastyczny przysmak dla całej rodziny. Są delikatne, wspaniale smakują, a unoszący się wszędzie zapach kokosa skutecznie zaprosi całą rodzinę do spróbowania. Cukier waniliowy WINIARY doda im lekko waniliowego aromatu i sprawi, że będą jeszcze smaczniejsze. Mniam!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?