Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Roladki drobiowe z brokułami i serem

Oceń ten przepis!

4/5 4 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W garnku zagotowujemy wodę z łyżką soli. Brokuła dzielimy na różyczki. Do gotującej się wody wkładamy różyczki brokuła i gotujemy do miękkości. Wyjmujemy i płuczemy zimną wodą. Wykładamy na talerz i rozgniatamy widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Ser kroimy na mniejsze kawałki.
  3. Piersi z kurczaka płuczemy i osuszamy. Usuwamy kostki ze środka i każdy filet kroimy wzdłuż, tak aby powstały dwa płaty (powinniśmy otrzymać łącznie 8 płatów). Każdy płat lekko rozbijamy i posypujemy przyprawą do kurczaka. Na każdy płat kładziemy łyżkę rozgniecionych brokułów i kawałki sera.
  4. Wszystko dokładnie zwijamy w roladkę.
  5. Na patelni rozgrzewamy olej. Roladki obtaczamy w jajku i bułce tartej. Dokładnie obsmażamy z każdej strony.

Opis przepisu:

Piersi z kurczaka nie muszą być nudne, przekonaj się! Każdą pierś przekrój wzdłuż na cienki plaster i dodatkowo delikatnie rozbij tłuczkiem. Wykonaj farsz z brokuła. Na każdy filet nałóż łyżkę farszu a na niego plasterki sera i zwijaj w roladki. Tak przygotowane mięso panieruj i smaż na rozgrzanym tłuszczu do rumianego koloru. Soczysty farsz z brokuła i ciągnącego się aromatycznego serca w chrupiącej panierce zaciekawi każdego! Wypróbuj łatwy przepis na roladki drobiowe z brokułami i serem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?