Selery naciowe duszone z pomidorami

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Selery obrać, pokroić na drobne kawałki.
  2. Obraną cebulkę pokroić w piórka.
  3. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
  4. Warzywa osolić, podlać oliwą i kilkoma łyżkami wrzącej wody, udusić.
  5. Dodać obrane ze skórki i pokrojone w plastry pomidory.
  6. Chwile pogotować i przyprawić do smaku solą, cukrem i przyprawą curry.

Opis przepisu:

Jeśli lubisz smak selera naciowego, to wypróbuj koniecznie przepis na selery naciowe duszone z pomidorami. Są miękkie, aromatyczne, a do tego wspaniale współgrają z resztą duszonych warzyw. Selery naciowe duszone z pomidorami podawaj jako dodatek do dań mięsnych lub jako uzupełnienie ziemniaków i wszelkiego rodzaju kasz.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?