Marchewka w śmietanie

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 6

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Marchewkę umyć,obrać, pokroić w kostkę.
  2. Wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem cukru i oliwy, ugotować do miękkości.
  3. Ugotowaną marchewkę oprószyć mąką. Zalać śmietaną, wymieszać. Dusić kilka minut, odstawić.
  4. Przyprawić do smaku solą i cukrem.

Opis przepisu:

Pyszny dodatek do obiadu, czyli marchewka w śmietanie. Co sprawia, że jest doskonała w smaku? To, że gotujemy ją w wodzie z dodatkiem cukru i oliwy, a następnie dusimy ją w kremowym dodatku mąki i śmietany. Marchewkę w śmietanie duś bez pokrywki, tak aby cały płyn odparował, a marchewka zrobiła się gęsta. Ciepła marchewka w śmietanie to idealny dodatek do dań z mięsem drobiowym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?