Kasza perłowa z warzywami

Oceń ten przepis!

3/5 3 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 15 min.

  • Porcje 4

3/5 3 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozpuścić masło, dodać umytą i osączoną kaszę.
  2. Kaszę wymieszać z masłem, lekko zrumienić
  3. Dodać wywar z kurczaka, gotować 30 minut.
  4. Seler naciowy, cukienię, marchewki, czerwoną paprykę, pół cebuli i ząbek czosnku pokroić w drobną kostkę.
  5. Warzywa włożyć na rozgrzaną oliwę i smażyć 10 minut.
  6. Kasze połączyć z warzywami.
  7. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Opis przepisu:

Smaczne, lekkie danie z kaszą perłową i warzywami to dobry pomysł na obiad do pracy. Podgrzej na patelni masełko i wrzuć na nie umytą i osączoną kaszę, lekko zrumień. Dodaj wywar z mięsa, a następnie pokrojone w kostkę warzywa uprzednio podsmażone na oliwie. Połącz wszystko razem, dopraw do smaku i rozkoszuj się delikatnym, a zarazem pożywnym daniem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?