składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Na patelni rozpuścić masło, dodać umytą i osączoną kaszę.
- Kaszę wymieszać z masłem, lekko zrumienić
- Dodać wywar z kurczaka, gotować 30 minut.
- Seler naciowy, cukienię, marchewki, czerwoną paprykę, pół cebuli i ząbek czosnku pokroić w drobną kostkę.
- Warzywa włożyć na rozgrzaną oliwę i smażyć 10 minut.
- Kasze połączyć z warzywami.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Opis przepisu:
Autor: RENIZSmaczne, lekkie danie z kaszą perłową i warzywami to dobry pomysł na obiad do pracy. Podgrzej na patelni masełko i wrzuć na nie umytą i osączoną kaszę, lekko zrumień. Dodaj wywar z mięsa, a następnie pokrojone w kostkę warzywa uprzednio podsmażone na oliwie. Połącz wszystko razem, dopraw do smaku i rozkoszuj się delikatnym, a zarazem pożywnym daniem.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?