Papryka duszona z cebulą

Oceń ten przepis!

4/5 4 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w makaroniki.
  2. Cebulę obrać, pokroić w piórka, poddusić na oliwie.
  3. Do cebuli dodać przygotowaną paprykę i koncentrat pomidorowy.
  4. Skropić odrobiną wody i udusić do miekkości.
  5. Przyprawić do smaku rozgniecionym czosnkiem, majerankiem i solą.

Opis przepisu:

Świetny dodatek do mięsnych dań, ale także doskonały sos do kasz i makaronów czy podstawa warzywnego leczo, czyli papryka duszona z cebulą na oliwie. Przyrządzamy ją z dodatkiem koncentratu pomidorowego, a także z aromatycznymi przyprawami – rozgniecionym czosnkiem i majerankiem. Papryka duszona z cebulą jest aromatyczna, charakterna i bardzo soczysta.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?