Sałatka z jajek z chrzanem

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 7 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę.
  2. Chrzan wymieszać z jogurtem i majonezem.
  3. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
  4. Połączyć z chrzanem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Opis przepisu:

Sałatka, która może stanowić smakowity dodatek do szynek i wędlin. Pikantny smak chrzanu sprawi, że stworzymy idealną kompozycję w  połączeniu z mięsem. Dodanie jabłek i soku z cytryny doda sałatce równowagi, a użycie Majonezu dekoracyjnego WINIARY z powodzeniem ukoronuje potrawę. Możemy jeść ją samodzielnie lub jako dodatek. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?