Dynia w zalewie słodko-kwaśnej

Oceń ten przepis!

4/5 4 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 1

4/5 4 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Dynię obrać, usunąć miąższ z nasionami, pokroić w kostkę.
  2. Cukier wsypać do rondla, dodać pół szklanki wody i ocet. Ugotować syrop, włożyć dynię i gotować aż dynia stanie się przezroczysta.
  3. Dynie włożyć do słoików, zamknąć i wystudzić.

Opis przepisu:

Dynia w zalewie słodko-kwaśnej to prosty w przyrządzeniu dodatek do sałatek, makaronów, zup, a nawet deserów. Zwłaszcza że do syropu, w którym gotujemy dynię, dodajemy cukier. Dynię w zalewie słodko-kwaśnej zamykamy i studzimy w słoikach, których możesz zrobić więcej i tym sposobem przechować smakołyk z dyni aż do zimy!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?