Sernik z jogurtów greckich

Oceń ten przepis!

5/5 5 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 20 min.

  • Porcje 15

5/5 5 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Ciasto

Masa serowa

Przygotowanie:

  1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
  2. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na pół godziny do lodówki do schłodzenia.
  3. Po tym czasie podzielić ciasto. 1/3 ciasta odłożyć, a resztę zetrzeć na tarce na grubych oczkach na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypanej mąka krupczatką.
  4. Ubić białka z cukrem. Dodać żółtka i proszek budyniowy. Do masy dodać jogurty i wymieszać delikatnie łyżką. Brzoskwinie odsączyć z soku, pokroić w kostkę i dodać do masy. Tak przygotowaną masę serową wylać na ciasto.
  5. Pozostałe ciasto zetrzeć na tarce na grubych oczkach na wierzch.
  6. Piec 50 minut w nagrzanym piekarniku do 160 stopni.

Opis przepisu:

Sernik bez sera czyli idealna propozycja na deser. Masa oparta na jogurcie greckim zapewni wspaniały smak i delikatność, której nasze podniebienie długo nie zapomni. Uzupełnijmy ją brzoskwiniami z puszki, a zyskamy deser, który zachwyci dzieci i dorosłych. Mniam!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?