1

2

Przepisy

Śledzie po wiejsku

5/5 5 8 5 1

przygotowanie: 200 minut

oczekiwanie: 720 minut

porcje: 4 porcje

Proste śledzie dobre na śniadania lub kolacje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety śledziowe moczymy w wodzie przez ok 3 godziny
  2. Szykujemy cebule i kroimy ją na piurka
  3. Śledzie kroimy w odcinki 4-5 centymetrowe
  4. Układamy naprzemian pokrojoną cebulę i filety śledziowe
  5. Na koniec dodajemy mielony pieprz
  6. Wszystkie składniki zagotowujemy i odstawiamy do ostudzenia
  7. Po ostudzeniu zalewy, zalewamy nią śledzie
  8. Po zalaniu przykryć słoik i wstawić do lodówki, aby śledzie przeszły zalewą
  9. Propozycja podania

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: