Śledzie po wiejsku

Oceń ten przepis!

5/5 5 28 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 5 godz. 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 28 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety śledziowe moczymy w wodzie przez ok 3 godziny
  2. Szykujemy cebule i kroimy ją na piórka
  3. Śledzie kroimy w odcinki 4-5 centymetrowe
  4. Układamy naprzemian pokrojoną cebulę i filety śledziowe. Na koniec dodajemy mielony pieprz.
  5. Wszystkie składniki do wywaru zagotowujemy i odstawiamy do ostudzenia
  6. Po ostudzeniu zalewy, zalewamy nią śledzie. wstawić do lodówki, aby śledzie przeszły zalewą

Opis przepisu:

Śledzie po wiejsku, czyli śledzie w octowej zalewie z cebulką. Aromat i smak śledzi wzmocnisz, jeśli dodasz do nich przyprawy – mielony pieprz, gorczycę, liść laurowy i ziele angielskie. Śledzie po wiejsku idealnie sprawdzą się podczas rodzinnych uroczystości, bo dobrze komponują się z każdym pieczywem, a także z surówkami i sałatkami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?