Schabowe roladki z serem i papryką konserwową

Oceń ten przepis!

3/5 3 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

3/5 3 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyte plastry schabu cienko rozbić.
  2. Oprószyć do smaku przyprawami.
  3. Na każdym kawałku mięsa ułożyć plaster sera.
  4. Paprykę pokroić w paseczki, ułożyć na serze.
  5. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami.
  6. Na patelnię ułożyć mięso.
  7. Obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju.
  8. Podlać wodą.
  9. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i kostkę drobiową. Dusić pod przykryciem do miękkości. Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki zimnej wody. Wlać do sosu, zagotować. Doprawić do smaku i podawać.
  10. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i kostkę drobiową. Dusić pod przykryciem do miękkości. Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki zimnej wody. Wlać do sosu, zagotować.
  11. Doprawić do smaku i podawać.

Opis przepisu:

Schabowe roladki nadziewane serem i papryką konserwową to pyszne danie, które wręcz rozpływa się w ustach. Smak schabu w połączeniu z roztopionym serem robi ogromne wrażenie na każdym smakoszu. Dodajmy przyprawę Jarzynka WINIARY, która podkreśli smak papryki i wydobędzie z niej to, co najlepsze. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?