Kotlety z indyka

Oceń ten przepis!

5/5 5 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso rozbij, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i papryką.
  2. Szynkę, ser i paprykę pokrój w paski.
  3. Układaj porcje farszu na mięsie i zawijaj w rolady.
  4. Jajko rozbij, dodaj Przyprawę i pieprz.
  5. Mięso zanurz w jajku i obtocz w bułce tartej.
  6. Smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
  7. Możesz podawać z kaszą i surówką z marchewki.

Opis przepisu:

Zawijane kotlety z indyka, nadziewane farszem z szynki konserwowej, żółtego sera (można zetrzeć na tarce o grubych oczkach) i konserwowej papryki. Płaty mięsa doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY i papryką, nadziewamy, rolujemy (można związać nitką, aby się nie rozwijały), panierujemy w jajku i bułce oraz smażymy. Do panierki można dodać ziarna sezamu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?