Polędwica wieprzowa w sosie

Oceń ten przepis!

4/5 4 43 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 4

4/5 4 43 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umytą i osuszoną polędwicę pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, z obu stron podsmażyć mięso.
  2. Zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dodać kostkę rosołową, dusić pod przykryciem do miękkości.
  3. Kiedy kawałki mięsa będą miękkie dodać do smaku pieprz, gałkę muszkatołową oraz przyprawę Jarzynka i Maggi.
  4. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do sosu. Zagotować. Gotować razem 2-3 minuty.
  5. Podawać z ziemniakami i ogórkiem.

Opis przepisu:

Szukasz pomysłu na obiad idealny? Wypróbuj przepis na delikatną polędwiczkę wieprzową w sosie przygotowanym na bazie wody, mąki, Przyprawy JARZYNKA WINIARY i całej reszty aromatycznych dodatków. Delikatna polędwiczka wieprzowa podsmażona i uduszona w sosie idealnie skomponuje się z ziemniakami i ogórkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?