Tilapia z piekarnika

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 3

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rybę myjemy i osuszamy. Posypujemy pieprzem cytrynowym z dwóch stron.
  2. Następnie przyprawą do ryb, również z dwóch stron.
  3. Na kawałkach ryby układamy plasterki cytryny. Każdy kawałek ryby układamy na foli aluminiowej i zawijamy w kopertę.
  4. Rybę pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni Celcjusza około 15-20 minut.
  5. Gdy ryba będzie już praktycznie gotowa, odkrywamy ją (możemy naciąć folię aluminiową lub rozwinąć- należy uważać gdyż folia jest bardzo gorąca) i na każdym kawałku układamy plasterki masła. Wkładamy jeszcze na około 5 minut do piekarnika.
  6. Rybę delikatnie wykładamy na talerz i dekorujemy świeżą natką pietruszki.
  7. Propozycja podania z gotowanym kalafiorem.

Opis przepisu:

Sekret tilapii z piekarnika tkwi w sposobie jej przyrządzenia. Kawałki ryby doprawiamy pieprzem cytrynowym i przyprawą do ryb. Następnie na każdy kawałek kładziemy plasterek cytryny i całość zawijamy w folię aluminiową. 5 minut przed końcem pieczenia kawałki tilapii z piekarnika okraszamy także kremowym masłem. Aromatyczną tilapię z piekarnika podajemy z ulubioną surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?