1

2

Przepisy

Śledź w kożuchu

5/5

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 180 minut

porcje: 6 porcji

kalorie: 353 kcal / porcja

Kto powiedział, że sałatka, to tylko bukiet warzyw? Dziś polecamy przepis na pożywną mieszankę z śledziem w roli głównej. Śledź w kożuchu to zestawienie ryby z ugotowanymi w mundurkach ziemniakami, jajkiem oraz buraczkami czerwonymi. Dodatkowe bogactwo smaku sałatce ze śledziem zapewni dodatek w postaci Majonezu dekoracyjnego WINIARY, cebuli i klasycznych przypraw. Tak przygotowany śledź w kożuchu będzie wspaniałym przysmakiem nie tylko na świąteczny stół.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Buraki ugotuj, zetrzyj na tarce, dopraw solą, cukrem i octem.
  2. Cebulę sparz i pokrój.
  3. Ziemniaki zetrzyj na tarce z dużymi oczkami.
  4. Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę.
  5. Śledzie pokrój i skrop octem.
  6. Układaj warstwami: śledzie, Majonez, cebulę, ziemniaki, Majonez, buraki i jajka.
  7. Podawaj schłodzone w lodówce przez 2-3 godziny.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: