Śledź w kożuchu

4/5 4 18 5 1
4/5 4 18 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 3 godz. 20 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Buraki ugotuj, zetrzyj na tarce, dopraw solą, cukrem i octem.
  2. Cebulę sparz i pokrój.
  3. Ziemniaki zetrzyj na tarce z dużymi oczkami.
  4. Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę.
  5. Śledzie pokrój i skrop octem.
  6. Układaj warstwami: śledzie, Majonez, cebulę, ziemniaki, Majonez, buraki i jajka.
  7. Podawaj schłodzone w lodówce przez 2-3 godziny.

Opis przepisu:

Kto powiedział, że sałatka, to tylko bukiet warzyw? Dziś polecamy przepis na pożywną mieszankę z śledziem w roli głównej. Śledź w kożuchu to zestawienie ryby z ugotowanymi w mundurkach ziemniakami, jajkiem oraz buraczkami czerwonymi. Dodatkowe bogactwo smaku sałatce ze śledziem zapewni dodatek w postaci Majonezu dekoracyjnego WINIARY, cebuli i klasycznych przypraw. Tak przygotowany śledź w kożuchu będzie wspaniałym przysmakiem nie tylko na świąteczny stół.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?