Ucierane ciasto z rabarbarem

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 20

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Składniki na ciasto

Składniki na kruszonkę

Przygotowanie:

  1. Obrany rabarbar pokroić na 2 centymetrowe odcinki.
  2. Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę, dodać szczyptę soli. Dodawać po jednym jajku i ucierać chwilę po każdym kolejnym wbitym jajku. Wymieszać wcześniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem waniliowym WINIARY. Połączone składniki wymieszać z przygotowaną masę.
  3. Wyłożyć blachę papierem i przełożyć do niej ciasto, wyrównać i ułożyć na nim pokrojony i umyty rabarbar (można dodatkowo posypać go cukrem, aby był słodszy).
  4. Wyrobioną kruszonkę (wszystkie składniki rozgnieść rękoma) posypać na wierzch ciasta.
  5. Piec w temperaturze 175 stopni przez około 50 minut.
  6. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem.

Opis przepisu:

Ciasto z rabarbarem od zawsze podbija serca polskich łasuchów. W tym wydaniu jest ono jeszcze smaczniejsze! Dobrym pomysłem jest wykorzystanie owoców sezonowych, dzięki czemu jeszcze bardziej wzmocnimy smak oraz aromat dania. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?