1

2

Przepisy

Ucierane ciasto z rabarbarem

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 55 minut

porcje: 20 porcji

Idealny do sezonowych owoców

składniki:

Liczba porcji:

Składniki na ciasto

Składniki na kruszonkę

Przygotowanie:

  1. Przygotować rabarbar
  2. Obrany rabarbar pokroić na 2 centymetrowe odcinki
  3. Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę, dodać szczyptę soli
  4. Dodawać po jednym jajku i ucierać chwilę po każdym kolejnym wbitym jajku
  5. Wymieszać wcześniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem waniliowym WINIARY
  6. Połączone składniki wymieszać z przygotowaną masę
  7. Wyłożyć blachę papierem i przełożyć do niej ciasto, wyrównać i ułożyć na nim pokrojony i umyty rabarbar (można dodatkowo posypać go cukrem, aby był słodszy)
  8. Wyrobioną kruszonkę (wszystkie składniki rozgnieść rękoma) posypać na wierzch ciasta Piec w temp. 175 stopni przez około 50 min.
  9. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: