Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 28 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

4/5 4 28 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Serduszka oczyść z nadmiaru tłuszczu i żył (najłatwiej jest to robić małym nożykiem). Opłucz i odsącz na sicie.
  2. Cebule obierz, pokrój w kostkę i oprósz solą.
  3. Rozgrzej dużą patelnię, wrzuć serduszka i obsmaż je ze wszystkich stron. Nie ma potrzeby dodawania tłuszczu, gdyż z serduszek wytapia się go naprawdę sporo (możesz część tłuszczu po smażeniu odlać).
  4. Dodaj cebulę, smaż jeszcze chwilę, tak aby cebula się zeszkliła. Koperek opłucz i drobno pokrój.
  5. Dodaj kostki rosołu, podlej wodą i duś pod przykryciem do miękkości serduszek (ewentualnie podlewaj wodą).
  6. Mąkę rozrób ze śmietaną i zagęść sos.
  7. Dodaj pokrojony koperek, dopraw solą i pieprzem i chwilkę jeszcze trzymaj na wolnym ogniu.

Opis przepisu:

Pomysł na mięsny obiad o koperkowym smaku, czyli gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym. Serca smażymy z dodatkiem cebulki, a następnie całość podlewamy wodą i dodajemy kostki Rosołu drobiowego WINIARY. Pod koniec smażenia aromatyczny gulasz z serc drobiowych zagęszczamy śmietanką z mąką, i dekorujemy pokrojonym, świeżym koperkiem. Prosto, aromatycznie i smacznie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?