Karkówka z ziemniakami i kapustą kiszoną

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Karkówkę kroję na plastry.
  2. Każdy z plastrów układam na desce i wybijam za pomocą tłuczka.
  3. Karkówkę posypuję: solą, pieprzem oraz słodką papryką. Następnie przekładam mięso do miski i łączę z oliwą.
  4. Na talerz wybijam jajka, roztrzepuję je za pomocą widelca i maczam w nich karkówkę.
  5. Plastry mięsa obtaczam później w bułce tartej.
  6. Mięso smażę na rozgrzanym na patelni oleju. Po czym odwracam na drugą stronę.
  7. Ziemniaki po obraniu umieszczam w zimnej wodzie i gotuję.
  8. Karkówkę podaję z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty połączonej z pokrojoną papryką i posiekaną natką pietruszki.

Opis przepisu:

Karkówka z ziemniakami i kapustą kiszoną to przepis na domowy obiad, jak u mamy. Idealnie skomponowany talerz zachwyca domowników kolorami i różnymi fakturami. Słodkie ziemniaki idealnie sprawdzają się w zestawieniu z kwaśną kapustą i karkówką. Karkówka smażona na patelni podana z surówką i ziemniakami to danie, które rozpływa się w ustach.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • superbia
    olkaaa jestem pod wrazeniem!!!taki cudowny przepis!!! zaniepokoiłam się tym wybijaniem ale dobrze że ci się to udało!!!! i te ziemniaczki w tej wodzie...hmmm...napewno się czujesz teraz jak Kolumb kiedy odkył Amerykę:)..cudo!!! mam pytanie-po co te ziemniaczki są w wodzie i jak długo tam zostają?...

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?