składniki:
liczba porcji:











Przygotowanie:
- Karkówkę kroję na plastry.
- Każdy z plastrów układam na desce i wybijam za pomocą tłuczka.
- Karkówkę posypuję: solą, pieprzem oraz słodką papryką. Następnie przekładam mięso do miski i łączę z oliwą.
- Na talerz wybijam jajka, roztrzepuję je za pomocą widelca i maczam w nich karkówkę.
- Plastry mięsa obtaczam później w bułce tartej.
- Mięso smażę na rozgrzanym na patelni oleju. Po czym odwracam na drugą stronę.
- Ziemniaki po obraniu umieszczam w zimnej wodzie i gotuję.
- Karkówkę podaję z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty połączonej z pokrojoną papryką i posiekaną natką pietruszki.
Opis przepisu:
Autor: olkaaaKarkówka z ziemniakami i kapustą kiszoną to przepis na domowy obiad, jak u mamy. Idealnie skomponowany talerz zachwyca domowników kolorami i różnymi fakturami. Słodkie ziemniaki idealnie sprawdzają się w zestawieniu z kwaśną kapustą i karkówką. Karkówka smażona na patelni podana z surówką i ziemniakami to danie, które rozpływa się w ustach.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?