Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Ciasto z kaszą manną

Autor: WINIARY
  • Autor: WINIARY
  • Ciasto z kaszą manną
  • Ciasto z kaszą manną
  • Ciasto z kaszą manną
  • Do gotującego się mleka wsyp kaszę i bardzo dokładnie wymieszaj, chwilkę gotując (do zgęstnienia,, ok. 10 minut)
  • Pod koniec gotowania dodaj kakao i całość wymieszaj
  • Część herbatników wyłóż na dno foremki, następnie wylej gorącą masę i przykryj drugą częścią ciastek
  • Autor: WINIARY
  • Ciasto z kaszą manną
  • Ciasto z kaszą manną
  • Ciasto z kaszą manną
  • Do gotującego się mleka wsyp kaszę i bardzo dokładnie wymieszaj, chwilkę gotując (do zgęstnienia,, ok. 10 minut)
  • Pod koniec gotowania dodaj kakao i całość wymieszaj
  • Część herbatników wyłóż na dno foremki, następnie wylej gorącą masę i przykryj drugą częścią ciastek
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Wyjątkowo prosty i przepyszny deser, który mogą zrobić nawet początkujący, bo ciasta z kaszą manną wcale nie trzeba piec – wystarczą nam gotowe herbatniki typu „petitki”. Trzeba tylko przypilnować, żeby słodka masa z kaszy manny i kakao, z dodatkiem Cukru wanilinowego WINIARY, nie przypaliła się nam podczas gotowania :) Ciasto przygotowujemy dzień wcześniej i chłodzimy w lodówce (przykryte folią, bo chłonie zapachy). Podajemy na drugi dzień, z czekoladową polewą, posypane wiórkami kokosowymi. Pyszne z filiżanką gorącej kawy lub kubkiem mleka.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Zagotuj mleko, margarynę i cukier wraz z cukrem wanilinowym
  2. Do gotującego się mleka wsyp kaszę i bardzo dokładnie wymieszaj, chwilkę gotując (do zgęstnienia,, ok. 10 minut)
  3. Pod koniec gotowania dodaj kakao i całość wymieszaj
  4. Część herbatników wyłóż na dno foremki, następnie wylej gorącą masę i przykryj drugą częścią ciastek
  5. Ciasto dokładnie schłodź, najlepiej smakuje na drugi dzień
  6. Podawaj polane polewą czekoladową i posypane wiórkami kokosowymi
Kalorie: - kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

  • Cukier (200 g)
  • Cukier wanilinowy WINIARY (1 opakowanie)
  • Herbatniki a'la Petitki (5 opakowań)
  • Mleko (200 ml)
  • Margaryna (400 g)
  • Kakao (3 łyżki czubate)
  • Kasza manna (40 g)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 13 czerwca 2014
    Winairy531800

    bardzo łatwe do zrobienia, warto spróbować

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Ciasto z kaszą manną
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Ciasto z kaszą manną

Wydrukuj przepis

Ciasto z kaszą manną

Zgłoś przepis do moderacji