Zupa z jarmużu

Oceń ten przepis!

4/5 4 49 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 3

4/5 4 49 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. 2 szklanki wody i szklankę bulionu zagotować, dodać obrany, pokrojony seler, marchew, cebulę i ziemniaki.
  2. Następnie dodać pokrojony na drobne kawałki jarmuż.
  3. Gotować do miękkości.
  4. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z zupą,dodać drobno posiekany czosnek, przyprawić do smaku, zagotować.

Opis przepisu:

Wielbicielom zup polecamy sięgnąć po warzywo popularne zwłaszcza w okresie zimowym. Jest nim jarmuż, który nada potrawie niepowtarzalnego wyglądu, a także smaku. Zobacz, jak przygotować aromatyczną zupę, która powstała na Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY. Skomponuj swoją zupę z jarmużu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?