Kasza jaglana z cynamonem

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną zalać wrzącą wodą, odcedzić.
  2. Następnie kaszę zalać gorącym mlekiem, dodać odrobinę soli, gotować przez chwile ciągle mieszając.
  3. Zdjąć z ognia, włożyć do nagrzanego piekarnika, przykryć przykrywką i zaczekać aż zmięknie.
  4. Miękką kaszę, przełożyć na talerze, polać roztopionym masłem, posypać cynamonem i cukrem.

Opis przepisu:

Znakomite danie, które można serwować również w formie deseru. Prosta do wykonania kasza jaglana gotowana na mleku z dodatkiem aromatycznego cynamonu oraz masełka. Wypróbuj koniecznie prosty i szybki do wykonania przepis. Danie świetnie smakuje z dodatkiem świeżych owoców lub posypką z cukru. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?