Gulasz warzywny

Oceń ten przepis!

5/5 5 32 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 32 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Selera, pietruszkę, cebulę, marchewkę obieramy. Paprykę i por myjemy.
  2. Warzywa kroimy w kostkę.
  3. Gotujemy w niewielkiej ilości wody, aż będą prawie miękkie.
  4. Ciecierzycę odcedzamy z zalewy, dodajemy do warzyw.
  5. Na koniec pomidory całe z puszki. Doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze około 10minut.
  6. Przed podaniem dekrujemy posiekanym szczypiorkiem.

Opis przepisu:

Czy gulasz może być warzywny? Oczywiście! Sprawdź, jak dzięki naszemu przepisowi możesz przygotować sycący gulasz z samych warzyw. Pierwsze skrzypce w smaku grają pomidory i papryka, ale wspiera je także por, pietruszka i seler. Gdy dodasz jeszcze ciecierzycę z puszki, gulasz stanie się bardziej pożywny. Przy takim połączeniu warzyw nie trzeba nawet dodatkowych przypraw - tylko trochę soli i pieprzu do smaku i już można się zajadać!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?