Serniczki na zimno

4/5 4 15 5 1
4/5 4 15 5 1
  • Przygotowanie: 48 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 20 min.

  • Porcje: 10

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Biszkopty rozdrobnij w malakserze.
  2. Masło stop i jeszcze ciepłe zmiksuj z biszkoptami, włóż na dno słoiczków i ugnieć łyżeczką. Wstaw do lodówki do schłodzenia.
  3. Galaretkę truskawkową rozpuść w 250 ml wrzącej wody, dodaj cukier, wrzuć do niej owoce, wymieszaj i odstaw do ostudzenia.
  4. Galaretkę brzoskwiniową namocz w mleku, a następnie powoli podgrzewaj na małym ogniu do rozpuszczenia, od czasu do czasu mieszając.
  5. Twarożek połącz z cukrem pudrem.
  6. Śmietankę ubij na sztywno i połącz z serkiem i letnią galaretką brzoskwiniową. Wyłóż na biszkoptowe spody, schłodź.
  7. Na masie twarogowej rozłóż porcje gęstniejącej galaretki z owocami.

Opis przepisu:

Jeśli szykujesz przyjęcie dla znajomych i nie masz pomysłu na słodkie przekąski, mamy dla Ciebie wspaniały pomysł na serniczki na zimno. Możesz użyć innego smaku galaretek - my do serniczków na zimno z owocami użyliśmy Galaretki o smaku truskawkowym i brzoskwiniowym WINIARY! Serniczki na zimno z owocami są łatwe w przygotowaniu, bardzo smaczne, a dzięki temu, że każda porcja znajduje się w osobnym słoiczku, bardzo efektowne. Wszyscy będą nimi zachwyceni!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?