Ciasto kisielowe

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 20

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Masło, cukier puder i żółtka utrzeć na puszystą masę.
  2. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, kisiel o dowolnym smaku, wymieszać.
  3. Białka ubić na sztywną pianę, deliktnie mieszająć połączyć z ciastem.
  4. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piec około 40 minut w temp 180 stopni.

Opis przepisu:

Ciasto kisielowe to przepis na bardzo proste i szybkie w wykonaniu ciasto. Dzięki Proszkowi do pieczenia WINIARY pięknie urośnie, a dodatek kisielu sprawi, że nabierze wyśmienitego owocowego aromatu. Idealne jako spód do owocowych lub galaretkowych mas.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?