1

2

Przepisy

Ciasto kisielowe

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 20 porcji

Bardzo smaczne i puszyste ciasto.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Masło, cukier puder i żółtka utrzeć na puszystą masę.
  2. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, kisiel o dowolnym smaku, wymieszać.
  3. Białka ubić na sztywną pianę, deliktnie mieszająć połączyć z ciastem, .
  4. Ciasto wyłożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy, piec około 40 minut w temp 180 stopni.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: