Sałata lodowa z sosem włoskim

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sałatę lodową dokładnie płuczemy - po obcieknięciu rwiemy na mniejsze kawałki, przerzucamy do większej miski.
  2. Pomidory również płuczemy, następnie kroimy w większą kostkę. Rzodkiewkę i ogórka również płuczemy i kroimy w cienkie talarki.
  3. Szalotke obieramy z łupiny, płuczemy i kroimy w talarki. Wszystkie wymienione wyżej składniki dodajemy do sałaty.
  4. Ser feta kupujemy już pokrojony w kosteczkę więc tylko dodajemy do sałaty. Całość delikatnie mieszamy.
  5. Oliwę z oliwek łączymy z sosem włoskim. Całość dokładnie mieszamy i dodajemy do sałatki. Sałatkę ponownie dokładnie mieszamy. Przed podaniem możemy sałatkę schłodzić w lodówce.

Opis przepisu:

Sałata lodowa z sosem włoskim, pomidorami, ogórkiem, rzodkiewką, cebulką i serem feta to pozycja obowiązkowa w menu na grilla! Wygląda wiosennie i doskonale smakuje, a to dzięki dodatkowi aromatycznego i mocno ziołowego Sosu Włoskiego WINIARY. Sałatę lodową z sosem włoskim podawaj schłodzoną, bo tak smakuje najlepiej.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?