Pstrąg z patelni grillowej

Oceń ten przepis!

3/5 3 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 33 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 2

3/5 3 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryby należy opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
  2. Natkę pietruszki należy drobno posiekać.
  3. Do miseczki przekładamy pietruszkę, dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny, pieprz z kolendrą, sól oraz oliwę i mieszamy.
  4. Tak przygotowaną marynatą nacieramy ryby w środku i na zewnątrz i odkładamy na godzinkę.
  5. Patelnie grillową rozgrzewamy, zmniejszamy ogień i przekładamy na nią ryby. Smażymy po kilka minut z każdej ze stron.

Opis przepisu:

Poznaj przepis na pstrąga z patelni grillowej. Delikatne mięsko ryby zawsze jest mile widziane w domowym menu. Wykonaj marynatę z natki pietruszki, soku z cytryny, oliwy i przypraw takich jak kolendra, sól i pieprz. Tak przygotowaną marynatą natrzyj rybę w środku i na zewnątrz, a gdy przejdzie już aromatycznym zapachem, smaż na patelni do grilla na złocisty kolor. Do ryby podaj puree oraz kiszoną kapustę. Tak szybkie i lekkie danie, posmakuje każdemu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?