składniki:
liczba porcji:






Przygotowanie:
- Ryby należy opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
- Natkę pietruszki należy drobno posiekać.
- Do miseczki przekładamy pietruszkę, dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny, pieprz z kolendrą, sól oraz oliwę i mieszamy.
- Tak przygotowaną marynatą nacieramy ryby w środku i na zewnątrz i odkładamy na godzinkę.
- Patelnie grillową rozgrzewamy, zmniejszamy ogień i przekładamy na nią ryby. Smażymy po kilka minut z każdej ze stron.
Opis przepisu:
Autor: szpileczkaaPoznaj przepis na pstrąga z patelni grillowej. Delikatne mięsko ryby zawsze jest mile widziane w domowym menu. Wykonaj marynatę z natki pietruszki, soku z cytryny, oliwy i przypraw takich jak kolendra, sól i pieprz. Tak przygotowaną marynatą natrzyj rybę w środku i na zewnątrz, a gdy przejdzie już aromatycznym zapachem, smaż na patelni do grilla na złocisty kolor. Do ryby podaj puree oraz kiszoną kapustę. Tak szybkie i lekkie danie, posmakuje każdemu!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?