Grzanki z pieczarkami z serem

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 5

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki.
  2. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na połowie masła.
  3. Do cebuli dodać pieczarki, 2 łyżki wody, sól i dusić pod przykryciem około 10 minut.
  4. Następnie oprószyć mąką, śmietanę wymieszać z jajkiem, połączyć z grzybami, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  5. Kromki chleba posmarować resztą masła, nałożyć pieczarki, posypać serem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zapiekać 5-10 minut.

Opis przepisu:

Klasyczna przegryzka, czyli grzanka z serem i pieczarkami. Znana i lubiana przez wielu, idealnie nadaje się na lekki lunch lub coś co pomoże nam doczekać do kolacji. W naszej propozycji dodajemy cebulę i śmietanę, dzięki czemu wzbogacimy naszą grzankę o dodatkowy smak i delikatność. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?