Drożdżówka bez drożdży

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 20

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Kruszonka

Przygotowanie:

  1. Zagnieć składniki kruszonki i włóż ją do lodówki.
  2. Jajka ubij z cukrem, mąkę wymieszaj z proszkiem i cukrem wanilinowym, a mleko z olejem i octem.
  3. Dodawaj je naprzemiennie do masy jajecznej, wymieszaj na jednolitą masę. Na wierzchu ułóż truskawki, posyp kruszonką.
  4. Piecz 50 minut w 180 stopniach.

Opis przepisu:

Drożdżówka, która na długo zostanie w naszej pamięci, nie tylko ze względu na fenomenalny smak, ale również na… brak drożdży! Dzięki temu ciasto dłużej zachowuje świeżość, nie tracąc przy tym nic na swojej apetyczności. Dzięki dodatkowi cukru waniliowego WINIARY, zyskujemy apetyczny aromat, który w połączeniu z truskawkami tworzy kompozycję, której nie sposób się oprzeć.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?