Ryż z dżemem

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 2

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mleko zagotować ze szklanką wody, dodać ryż, odrobinę soli i ugotować na sypko.
  2. Gorący wymieszać z 2 łyżkami cukru, wyłożyć na talerz, ostudzić. Na ryż wyłożyć dżem.
  3. Śmietanę ubić z resztą cukru i wyłożyć na dżem. Podawać na zimno.

Opis przepisu:

Gotowany ryż podawany z dżemem, to prosty sposób na deser lub kolację dla najmłodszych. Tak podane danie nie będzie już wyzwaniem nawet dla niejadków. Całość jest słodka, ale ryż zapewnia, że po jednej porcji będziemy już syci. Spróbujcie! Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?