Papryki nadziewane żółtym serem

Oceń ten przepis!

4/5 4 24 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 2

4/5 4 24 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i przekrój wzdłuż na ćwiartki.
  2. Żółty ser zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach.
  3. Obierz czosnek.
  4. Do sera dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, Majonez, troszkę soli oraz natkę.
  5. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  6. Tak przygotowanym farszem nadziejwaj paprykę.
  7. Możesz podawać na liściach sałaty, z dodatkiem bagietki.

Opis przepisu:

Dziś propozycja dla wielbicieli żółtego sera – pyszne, wegetariańskie papryki nadziewane żółtym serem. Świetne na przekąskę w ciągu dnia, proste, kolorowe i pełne smaku. Farszem ze startego żółtego sera, Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i odrobiną świeżego czosnku, wypełniamy wydrążone ćwiartki papryki. Będzie jeszcze bardziej smakowicie, jeśli papryki nadziewane żółtym serem podasz z chrupiącą bagietką na liściach sałaty.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?