składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Do garnka wlać 3 szklanki wody, dodać odrobinę soli, wsypać kaszę gryczaną i ugotować do miękkości.
- Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
- Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki i razem z cebulą podsmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.
- Połączyć z ugotowaną kaszą i wymieszać.
Opis przepisu:
Autor: RENIZDanie łatwe do przygotowania, co nie oznacza, że mniej smaczne. Kasza gryczana z pieczarkami idealnie nadaje się jako dodatek do mięs i surówek, ale możemy zjeść ją samodzielnie. Podczas gotowania dodajmy przyprawę w płynie Maggi, dzięki czemu kasza zyska na delikatności i smaku. Pycha!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?