Kasza gryczana z pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 6

5/5 5 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do garnka wlać 3 szklanki wody, dodać odrobinę soli, wsypać kaszę gryczaną i ugotować do miękkości.
  2. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
  3. Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki i razem z cebulą podsmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.
  4. Połączyć z ugotowaną kaszą i wymieszać.

Opis przepisu:

Danie łatwe do przygotowania, co nie oznacza, że mniej smaczne. Kasza gryczana z pieczarkami idealnie nadaje się jako dodatek do mięs i surówek, ale możemy zjeść ją samodzielnie. Podczas gotowania dodajmy przyprawę w płynie Maggi, dzięki czemu kasza zyska na delikatności i smaku. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?