Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 18 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 30

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozmrożone ciasto francuskie pokroić w kwadraty
  2. Konfitury wymieszać z drobno posiekanymi orzechami.
  3. Na każdy kawałek ciasta położyć łyżeczkę konfitur z orzechami, kwadraty ciasta złożyć w trójkąty i skleić brzegi.
  4. Następnie ciasteczka ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce
  5. Ciasteczka po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem.
  6. Piec w temp 200 stopni około 20-25 minut

Opis przepisu:

Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą to szybki sposób na deser, który pokochają zarówno dorośli, jak i najmłodsi domownicy. Do konfitury wiśniowej dodaj pokruszone orzechy włoskie i tak przygotowaną masą faszeruj wycięte z ciasta francuskiego kwadraty. Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą będą idealnym deserem zawsze wtedy, kiedy z wizytą wpadną niezapowiedziani goście.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?