Leczo z dynią, cukinią i kiełbasą

5/5 5 14 5 1
5/5 5 14 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 10 min.

  • Porcje: 3

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinię i dynię obrać, usunąć włóknisty miąższ z nasionami, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki czosnek i cebulę posiekać. Paprykę pokroić w kostkę.
  2. Kiełbasę obrać z osłonek, pokroić w plasterki. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić cukinię, dynię, kiełbasę, paprykę, czosnek i cebulę, dusić około 10 minut.
  3. Gdy wszystkie warzywa są pół miękkie, dodać pomidory i koncentrat. Przyprawić solą i pieprzem i dusić do miękkości.

Opis przepisu:

Leczo z dynią, cukinią i kiełbasą to rozgrzewające danie idealne na jesień. Prosta kompozycja składników połączona jest Sosem do Spaghetti WINIARY. Zaserwuj całej rodzinie leczo, które zachwyci kolorami, zwłaszcza gdy pogoda za oknem nie będzie rozpieszczać.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?