Chrupiące udka z kurczaka w syropie klonowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 3 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem granulowanym, oprószyć odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.
  2. Mięso dłożyć do lodówki na 1-2 godziny.
  3. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać syropem klonowym wymieszanym z oliwą i przyprawą. Włożyć do nagrzanego piekarnika.
  4. Piec około 50-60 minut w temperaturze 190 stopni polewając od czasu do czasu powstałym podczas pieczenia sosem.

Opis przepisu:

Jeśli nie lubisz mozolnie przygotowywać obiadu i wolisz, jeśli zrobi się sam, to chrupiące udka z kurczaka w syropie klonowym są propozycją idealną dla Ciebie!

Wstępne przygotowanie mięsa, czyli posypanie czosnkiem granulowanym, Przyprawą JARZYNKĄ WINIARY, solą, pieprzem i skropienie sokiem z cytryny zajmie Ci dosłownie chwilę. Tak przygotowane mięso musi odstać w lodówce godzinę lub dwie. Po tym czasie przełóż je do naczynia żaroodpornego, polej syropem klonowym wymieszanym z oliwą i piecz ok. godziny. Prawda, że chrupiące udka z kurczaka w syropie klonowym przygotowują się praktycznie same?

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?