Sernik z mlekiem w proszku

Oceń ten przepis!

4/5 4 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 30 min.

  • Porcje 20

4/5 4 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Ciasto

Przygotowanie:

  1. Do mąki dodać margarynę, posiekać, wlać żółtka, śmietanę, wsypać cukier puder, skórkę pomarańczową, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
  2. Twaróg włożyć do miski, dodać obie mąki, mleko w proszku, jajka i dokładnie zmiksować.
  3. Oddzielnie ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać otartą skórkę, połączyć z serem.
  4. Ciasto rozwałkować, ułożyć w przygotowanej formie, wyłożyć masę serową. Wstawić do nagrzanego piekarnika.
  5. Piec w temp 180-190 stopni około 1 godziny.

Opis przepisu:

Sernik to niekwestionowany klasyk wśród wypieków. Tym razem przyrządzamy go z mleka z proszku, ale także z dodatkami m.in. śmietany kremówki, margaryny czy sera twarogowego, dzięki którym sernik z mlekiem w proszku jest tak samo aksamitny jak jego tradycyjna wersja. Do sernika z mlekiem w proszku dodaj cytrusową nutę, czyli otarte skórki z cytryny i pomarańczy. Wypiek podawaj z ulubioną, aromatyczną kawą.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?