składniki:
liczba porcji:
Ciasto




Przygotowanie:
- Do mąki dodać margarynę, posiekać, wlać żółtka, śmietanę, wsypać cukier puder, skórkę pomarańczową, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
- Twaróg włożyć do miski, dodać obie mąki, mleko w proszku, jajka i dokładnie zmiksować.
- Oddzielnie ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać otartą skórkę, połączyć z serem.
- Ciasto rozwałkować, ułożyć w przygotowanej formie, wyłożyć masę serową. Wstawić do nagrzanego piekarnika.
- Piec w temp 180-190 stopni około 1 godziny.
Opis przepisu:
Autor: RENIZSernik to niekwestionowany klasyk wśród wypieków. Tym razem przyrządzamy go z mleka z proszku, ale także z dodatkami m.in. śmietany kremówki, margaryny czy sera twarogowego, dzięki którym sernik z mlekiem w proszku jest tak samo aksamitny jak jego tradycyjna wersja. Do sernika z mlekiem w proszku dodaj cytrusową nutę, czyli otarte skórki z cytryny i pomarańczy. Wypiek podawaj z ulubioną, aromatyczną kawą.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?