Żeberka wieprzowe w sosie własnym

Oceń ten przepis!

4/5 4 29 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 3

4/5 4 29 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żeberka umyć, osuszyć pokroić na kawałki, zrumienić na oleju, przełożyć do rondla.
  2. Na pozostałym po smażeniu żeberek tłuszczu zeszklić drobno posiekaną cebulę.
  3. Do rondla z żeberkami wlać 1 szkl wody, dodać ziarenka smaku, przyprawę do gyrosa, liść laurowy i podsmażoną cebulę. Dusić pod przykryciem do miękkości, dolewając od czasu do czasu odrobinę wody.
  4. Przyprawić do smaku. Smacznego!

Opis przepisu:

Jaki jest sposób na aromatyczne i miękkie żeberka wieprzowe? Zarumienione na oleju mięso, garść ulubionych przypraw, szczypta Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, a warto też dodać... odrobinę pasji. Żeberka wieprzowe w sosie własnym podawaj z ulubionymi dodatkami, np. buraczkami, zasmażaną kapustą kiszoną czy kiszonymi ogórkami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?