Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 5 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do miski wlać mleko, wodę, 1 łyżkę oleju i roztrzepane jajka.
  2. Wsypać 1 szklankę mąki, cukier wanilinowy, cukier, proszek do pieczenia.
  3. Dokładnie wymieszać.
  4. Następnie dodać pozostałą mąkę, obrane i pokrojone na kawałki jabłka i borówki.
  5. Wszystko razem delikatnie wymieszać.
  6. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
  7. Usmażone racuszki podawać z bitą śmietaną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?