Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, pokroić na kawałki.
  2. Na patelni rozgrzać olej, wsypać posiekaną cebulę i czosnek, podsmażyć.
  3. Następnie dodać obrane ze skórki pokrojone na kawałki pomidory, smażyć do odparowania wody.
  4. Do sosu z pomidorów dodać ketchup, wsypać pokrojoną fasolkę, wymieszać, chwilę podsmażyć.
  5. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i drobno posiekanym tymiankiem.

Opis przepisu:

W sezonie na pyszną fasolkę warto przygotować to warzywo na wiele różnych sposobów, aby jak najlepiej wykorzystać jego smak. Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą ma aromatyczny smak i jest delikatnie słodkawa dzięki dodatkowi pomidorów. Całość warto doprawić pieprzem i drobno siekanym tymiankiem, a po wierzchu polać Ketchupem Łagodnym WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?