Kasza jaglana z warzywami

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 12 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 2

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę gotujemy w wodzie z curry i kurkumą.
  2. Warzywa kroimy w kostkę i wrzucamy na oliwę, smażymy do miękkości, solimy do smaku.
  3. Kaszę wykładamy na talerze i dorzucamy podsmażone warzywa.

Opis przepisu:

Prosty i szybki przepis na obiad jednodaniowy – kasza jaglana z warzywami. Przygotujesz ją w zaledwie parę chwil, a przekonasz się, że będzie to danie, które już na stałe zagości w twoim menu. Kasza jaglana ugotowana w wodzie z dodatkiem curry i kurkumy nabierze delikatnego, orientalnego aromatu. Świetnie dopełni podsmażone na oliwie warzywa. Danie możesz serwować samo lub z dodatkiem wybranego mięsa.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?