Surówka z marchewki, jabłka, pora i korzenia pietruszki

Oceń ten przepis!

5/5 5 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Por myjemy, przycinamy podstawę, kroimy na pół, a następnie w cienkie piórka. Rozdrobniony por oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na 15 minut.
  2. Marchewkę i pietruszkę myjemy i obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jabłko myjemy, obieramy i również ścieramy na tarce.
  3. W misce mieszamy por z marchewką, pietruszką i jabłkiem, siekaną natką pietruszki oraz z 2 łyżkami majonezu delikatnego. Podajemy do obiadu.

Opis przepisu:

Surówka z marchewki, jabłka, pora i korzenia pietruszki jest pyszna, chrupiąca i orzeźwiająca. Wszystkie składniki połącz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a gotową surówkę z marchewki i pora podawaj z pieczonym mięsem, z którym świetnie się skomponuje!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?