1

2

Przepisy

Pstrąg tęczowy pieczony w folii

4/5 4 3 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 35 minut

porcje: 4 porcje

Pyszna ryba pieczona w folii z cytryną i porem

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety ryby ułożyć na folii aluminiowej. Położyć po łyżeczce masła
  2. Oprószyć do smaku ziarenkami i tymiankiem
  3. Każdy kawałek Obłożyć pokrojonym porem i plasterkami cytryny.
  4. Zawinąć w folię i piec w nagrzanym wcześniej piekarniku przez ok. 20 minut w 200 stopniach.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: