Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Piersi kurczaka w płatkach migdałów

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Piersi przekrój na pół (wyjdą 4), leciutko rozbij, oprósz solą i pieprzem.
  2. Smaż na rozgrzanym tłuszczu.
  3. W garnku zagotuj szklankę wody, dodaj kostkę rosołową, wrzuć usmażone piersi, gotuj 1 minutę.
  4. Zagęść sos wodą z niewielką ilością mąki ziemniaczanej.
  5. Zasyp płatkami z migdałów i gotować jeszcze 1 minutę.
  6. Podawaj z ryżem lub ziemniakami i np. sałatką z kapusty pekińskiej lub brokułami.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • filet z kurczaka (2 sztuki)
  • płatki migdałowe (1 opakowanie)
  • Rosół drobiowo-warzywny Domowa Kuchnia WINIARY (1 kostka)
  • sól, pieprz (do smaku)
  • tłuszcz do smażenia (3 łyżki)
  • woda (1 szklanka)
  • mąka ziemniaczana (1 łyżka)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Piersi kurczaka w płatkach migdałów
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Piersi kurczaka w płatkach migdałów

Wydrukuj przepis

Piersi kurczaka w płatkach migdałów

Zgłoś przepis do moderacji