1

2

Przepisy

Piersi kurczaka w płatkach migdałów

5/5

przygotowanie: 0 minut

porcje: 4 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piersi przekrój na pół (wyjdą 4), leciutko rozbij, oprósz solą i pieprzem.
  2. Smaż na rozgrzanym tłuszczu.
  3. W garnku zagotuj szklankę wody, dodaj kostkę rosołową, wrzuć usmażone piersi, gotuj 1 minutę.
  4. Zagęść sos wodą z niewielką ilością mąki ziemniaczanej.
  5. Zasyp płatkami z migdałów i gotować jeszcze 1 minutę.
  6. Podawaj z ryżem lub ziemniakami i np. sałatką z kapusty pekińskiej lub brokułami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: