Leczo z ogórkiem kiszonym

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 3

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Papryki myjemy oczyszczamy i kroimy w kostkę. Przekładamy papryki do garnka zalewamy wodą, zagotowujemy.
  2. Dodajemy kostkę warzywną. Gotujemy około 15 minut dodając w między czasie jarzynkę.
  3. Ogórki kroimy w kostkę.
  4. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
  5. Kiełbasę kroimy w kostkę.
  6. Na patelnie przekładamy kiełbasę, podsmażamy dodając cebulę.
  7. Smażonkę dodajemy do papryki, dodajemy koncentrat. Całość mieszamy.
  8. Dodajemy ogórki. Doprawiamy paprykami, solą, pieprrzem i maggi.
  9. Zagotowujemy. Podajemy na ciepło.

Opis przepisu:

Sezon na paprykę już wkrótce, a już dzisiaj u mnie pyszne leczo z dodatkiem ogórków kiszonych - moja rodzina je uwielbia.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?