składniki:
liczba porcji:
Ciasto:
Biszkopt:
Masa:
Dodatkowo:














Przygotowanie:
- Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka. Delikatnie miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki. Wykładamy na foremkę 25x36 cm. i pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.
- Ciasto: Żółtka ucieramy z cukrami. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy sparzony i zielony 2 razy mak oraz olejek migdałowy. Chwilę miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki. Lekko miksujemy. Na końcu dodajemy pianę z białek. Wykładamy na foremkę 25x36 cm. i pieczemy do 45 minut w 180 stopniach. Zimny przekrawamy na pół.
- Masa: Na mleku gotujemy budyń. Studzimy. Margarynę ucieramy. Dodajemy Nutellę i kakao. Ucieramy, na końcu dodajemy porcjami budyń i ucieramy. Na ciasto dajemy połowę masy, następnie biszkopt, reszta masy i ciasto. Dekorujemy polewą.
Opis przepisu:
Autor: aga-25Połączenie maku i Nutelli, które znajdziecie w tym przepisie, na długo zostaje w pamięci i zapewnia wyśmienite wrażenia smakowe oraz zapachowe. Ten deser może stać się gwiazdą każdego przyjęcia, na jakim zdecydujemy się go podać. Współgrające ze sobą smaki podbiją podniebienia gości!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?